Bästa tiden att mobildejta? Söndag eftermiddag

mobildejt

Mobilen har de senaste åren blivit en allt större del av många svenskars vardag. En analys av data från Match.coms dejtingsida visar att Sverige är näst bäst i Europa på mobildejting och att användandet ökat dramatiskt det senaste året. Om vi väljer datorn eller mobilen när det är dags att träffa nya människor varierar dock beroende på veckodag och tid på dygnet.

De flesta svenskar väljer att använda mobilen på helgen, och mest populärt är att logga in på söndagar mellan klockan 14 och 18. Det gäller dock att inte vara allt för morgonpigg, mellan klockan 6 och 9 är det lägst aktivitet på hela veckan.

Det ökande användandet av mobiltelefonen i dejtingsammanhang är en trend över hela Europa, men Sverige sticker ut som särskilt aktiva. Sedan september 2013 har aktiviteten i mobilappen ökat med över 300 procent, och just nu förutspås ingen minskning.

– De senaste åren har kartan för hur vi umgås verkligen ritats om. Att ta kontakt med nya människor online blir mer och mer självklart och att dejta i mobilen känns som en naturlig utveckling, säger Leyla Öfwerström, PR-ansvarig på Match.com.

Undersökningen baseras på data från Match.com:s dejtingtjänst, som nyligen släpptes i uppdaterad mobil version för iPhone. Versionen har fått ett nytt, förenklat utseende och den tidigare rubrikmenyn har skalats ner till tre mer övergripande rubriker.

En annan nyhet är att användaren nu kan nå singlar i sin geografiska närhet med hjälp av telefonens GPS. Det blir också lättare att ta kontakt med nya potentiella dejter genom ”upptäck”-sidan som visar alla som är online just nu.

– Mobilen är idag en helt naturlig del av vår vardag. Vissa menar till och med att det idag känns lättare att klara en dag utan plånbok än utan mobil. Vi vill kunna erbjuda en relevant produkt där våra kunder befinner sig och det har varit grunden när vi utvecklat vår nya mobila plattform, säger Leyla Öfwerström, PR-ansvarig på Match.com.