Dejtingtips

Dåliga / Roliga / Bra raggningsrepliker

Det här med raggningsrepliker har utvecklats på ett ganska roligt sätt. För 90-talets ironiska ungdomar blev det lite halv-kult att dra till med kommentarer som ”Tjena kexet, står du här och smular?” med flera. Denna typ av kommentarer har sedan fortsatt så att de som föddes under 90-talet, då de ironiska ungdomarna satte igång med dessa kommentarer, använder dem fortfarande.

Trots att det är skoj bakom många klassiska raggningsrepliker idag så används de ändå som en slags ice breaker i många fall, för det är ju svårt att inte småle lite åt denna typ av kommentarer. Om de levereras av en person som kan säga det på ett kul sätt så blir det extra roligt, förstås. Ofta är det väl också så att när denna typ av repliker kommer ut ur munnen så är det för att man är självsäker nog för att kunna skoja i en ”flirtig” situation.

Alla är ju inte likadana, eller hur?

De klassiska raggningsreplikerna som de flesta har hört från ett eller annat håll är egentligen ganska trista och inte sällan är de även sexistiska och aningen märkliga. Kommer man verkligen undan med att säga i princip vad som helst bara för att det är en ”raggningsreplik”? Självklart inte, så är det så att du tycker att det känns obekvämt med vissa kommentarer så är det bara att säga ifrån!

Vi faller alla för olika saker och så är det också när det kommer till raggningsrepliker. Har man glimten i ögat så kan man komma undan med lite av varje, men om man ska droppa en raggningsreplik är det klokt att ha något mer att säga efter det. Man får vara förberedd på att det kan bli både ett skratt och sura miner vad gäller hur repliken mottas, men det är det kanske värt!

Vad är en bra raggningsreplik?

Det finns verkligen inga bra eller dåliga raggningsrepliker, utan det är väldigt individuellt vad vi faller för. Precis som man faller för utseende och stil så faller man också för beteende och hur en person uttrycker sig. Om det är så att de repliker som kommer ut från munnen är oattraktiva så är det naturligtvis så att det är svårt att falla för personen som yttrar dem.

Det är dock inte helt ovanligt att man är attraherad av en person fram till dess att man börjar tala med dem, med raggningsreplik eller utan. Det är helt enkelt mycket som ska stämma för att det ska kännas helt rätt.

Vi har precis talat om att vi alla är olika, vilket innebär att vi alla också har olika åsikter om vad som är en bra raggningsreplik. Vissa har mer överseende med kassa repliker medan andra går iväg så fort en dålig raggningsreplik lämnar munnen på personen.

Mer än bara ”How do you like your eggs in the morning…”

Det finns en hel del bra svar på denna raggningsreplik, men kanske är den snabbaste vägen att bli av med en person som kläcker ur sig just detta är ”Unfertilized. Now go away”. Det finns inte så mycket att säga efter det och om man är bra på att snabbt ge sig iväg så slipper man den huvudvärken resten av kvällen.

Det finns lite småsöta raggningsrepliker som är mer ”gulliga” än direkt ”pang på rödbetan” och det kanske är trevligare än de mer sexuella inviterna som många kör på. Men som sagt, vi är alla olika, och är det så att det är dröm-människan som kastar ur sig den där idiotiska kommentaren av nervositet så kan man ju snabbt förlåta och låta raggningsrepliken funka, eller hur?