Glad och ärlig viktigaste egenskaperna hos dejten

Glad, ärlig och omtänksam
Glad, ärlig och omtänksam

Är du singel och ser dig själv som glad, ärlig och omtänksam? Grattis. Då ligger du bra till i nätdejtingdjungeln. Sveriges största dejtingsajt Happy Pancake har kartlagt vilka egenskaper vi helst vill att vår dejt ska ha.

Att singlar har vissa krav på egenskaper hos en potentiell partner är inte så konstigt. Bland över 60 egenskaper som dejtingsugna singlar kan välja bland hamnar glad, ärlig och omtänksam i toppen. Charmig, varmhjärtad och pålitlig är också egenskaper som hamnar högt upp på listan.

Glad viktigast för män, ärlig viktigast för kvinnor

Män söker i första hand singlar som är glada, ärliga och öppna. Kvinnor tycker att ärlig är den viktigaste egenskapen hos en dejt, tätt följt av omtänksam och glad. Romantisk kommer först på nionde plats om man slår ihop egenskaperna som både män och kvinnor söker.

– Våra medlemmar kan välja att fylla i sina personliga egenskaper och vilka egenskaper de söker hos en potentiell dejt. På så sätt får medlemmarna ännu bättre matchningsförslag där hänsyn ges både till önskade egenskaper och utseendeattribut. Samtidigt som det kan underlätta urvalet av potentiella dejter tycker jag att man ska vara öppensinnad. Man kan bli glatt överraskad, säger Sebastian Malmberg, marknadsansvarig på Happy Pancake.

Excentrisk, slarvig och hemlighetsfull i botten

De egenskaper som hamnar i botten på listan för både män och kvinnor är excentrisk, slarvig och hemlighetsfull. Lättrörd, temperamentsfull och intensiv hamnar också långt ner.

Tio-i-topp: Egenskaper vi söker hos en dejt (total) (flerval)

1. Glad 29%
2. Ärlig 29%
3. Omtänksam 28%
4. Öppen (28%)
5. Charmig (25%)
6. Varmhjärtad (25%)
7. Pålitlig (24%)
8. Vänlig (24%)
9. Romantisk (22%)
10. Humoristisk (22%)

Tio-i-bott: Egenskaper vi allra minst söker hos en dejt (total) (flerval)

1. Excentrisk (1%)
2. Håller sig gärna i bakgrunden (2%)
3. Slarvig (2%)
4. Hemlighetsfull (2%)
5. Receptiv (3%)
6. Visionär (3%)
7. Temperamentsfull (3%)
8. Försiktig (3%)
9. Lättrörd (4%)
10. Intensiv (4%)