Kläderna viktigare än kroppen

I SIFO:s undersökning fick 1 000 personer i åldern 18-65 år svara på vilken del av deras utseende som är viktigast för dem samt hur mycket pengar de lägger på sitt utseende per månad (inklusive kläder, accessoarer, skönhetsprodukter, träning m m). Resultatet visar att svenskar i denna åldersgrupp tycker att kläder är allra viktigast och att de i genomsnitt spenderar ca 700 kronor i månaden på hur de ser ut.
[ad#234-bottom] Kroppen är den näst viktigaste delen av utseendet och något som verkar spela mindre roll är vilka smycken och accessoarer man har på sig. Kvinnor tycker att håret är viktigast, särskilt de som är 35 år och uppåt. Svenska kvinnor är de som spenderar allra mest pengar på sitt utseende. Det gäller framförallt kvinnor i åldern 18-34 där drygt 50 % lägger över 500 kronor i månaden på utseendet.

[ad#234-right]Svenskar som bor i Stockholm lägger ner mest pengar på hur de ser ut. De lägger ner omkring 4000 kronor mer om året än de som bor i Norra Mellansverige, vilket är det område som spenderar minst pengar på utseendet.