Lycklig singel – det är upp till dig!

Lycklig singel – det är upp till dig
Lycklig singel – det är upp till dig

Det kan vara svårt att knäcka koden och att göra sig fri från singeltillvaron. Ibland är det enklare att svara med floskler som att ”jag är inte intresserad, jag har inte tid med en partner just nu, jag har helt enkelt inte träffat den rätte”. Inga fler undanflykter, var ärlig och fokusera på fördelarna med din nuvarande status.

Här får du några råd på hur du kan fokusera rätt – på dig själv och inte på de män som du inte var rätt för eller som inte var rätt för dig!

1. Din lycka är din egen. Vi har alla sett förhållanden som inte fungerat och där tvåsamheten inte varit svaret på lyckan. Hur du väljer att skapa din egen lycka är individuellt, men ta reda på vad du själv sätter värde på.

Lycka kan vara att du har mer tid över till trevliga tjejmiddagar, att du kan fokusera på din karriär, spendera eftermiddagarna på webbutiker som Miinto eller fylla ditt hem med loppisfynd.

2. Säg ifrån om dina vänner blir för personliga, försöker leva genom dig eller kommer med onödiga kommentarer. Ditt singelliv kan verka otroligt spännande när man själv är i ett förhållande. Men det är ditt liv och det är du som bestämmer vad du är bekväm med.

Låt dina väninnor veta att kommentarer som ”Men det vore väl kul om du också hade en pojkvän”, är onödiga. Detsamma gäller din mamma, hon ska inte blanda sig i ditt privatliv om du inte vill det. Gör det klart, att om det finns något hon borde veta så kommer du att berätta det för henne.

3. Om det är en av de söndagar då ensamheten kommer smygande och alla dina vänner är upptagna med att ha en romantisk kväll så hoppa kvickt in i duschen eller tappa upp ett bad.

Ett minispa hemma kan göra underverk för välbefinnandet och detsamma gäller badkulor, promenader och pilates. Njut av att bara du har kontroll över ditt Netflixkonto – gör söndag till ”din dag”.

Viktigast av allt är att komma ihåg ovanstående när du en dag sitter på andra sidan av bordet och ger råd till dina singelvänner.