Män oroar sig över den fysiska relationen, kvinnor oroar sig för den känslomässiga kontakten

Män oroar sig över den fysiska relationen, kvinnor oroar sig för den känslomässiga kontaktenDom som är otrogna är definitivt av den svartsjuka typen, enligt resultaten från en avslöjande ny enkät idag, är män överlägset mer svartsjuka än kvinnor – dock säger båda att dom tycker inte att det är motsägelsefullt att vara otrogen och ändå vara svartsjuk.

Enkäten utfördes av Victoria Milan – en dejtingsida för gifta och människor i förhållande som vill vara otrogna – besvarades av 2,247 kvinnor och 3,789 män som är aktiva medlemmar på sidan för att upptäcka om dom är svartsjuka, trots att dom själva är otrogna.

Män säger överlägset att en fysisk relation skulle göra dom mer svartsjuka (81%), medan 73% av kvinnorna oroar sig att deras partner har en känslomässig relation.

Både män och kvinnor tänker mer på att ha en affär om dom misstänker att deras partner är otrogen mot dom, med 53% av kvinnorna och 69% av männen som både blir mer misstänksamma över sin partner och sen villig att själv gå ut och vara otrogen själv.

Grundare och VD av Victoria Milan, Sigurd Vedal, säger att resultatet visar att både manliga och kvinnliga bedragare är absolut den svartsjuka typen.

“Kvinnor är klart mer oroade att deras partner ska påbörja en känslomässig relation, medan män inte vill att någon annan ska lägga sina händer på deras partner. Det som verkligen är förvånande är att både manliga och kvinnliga otrogna tycker inte att det är motsägelsefullt att vara svartsjuk, även om dom själva är otrogna!” säger Mr Vedal.