Nätdejting-etikett

Nätdejting-etikett

Men även om online dejting tar bort pressen att vara ”snygg och smart”, innebär det också att du måste vara extra försiktig hur du uttrycker dig. Utan att inse det själv kan du framstå som oförskämd eller aggressiv, bara för att du glömt att ta bort Caps Lock på tangentbordet.

Ett enkelt skämt kan missförstås som otrevligt när saker som kroppsspråk och ansiktsuttryck inte syns. Här presenterar vi några bra etiketts-tips när du dejtar på nätet.

  • Var ärlig. Det blir svårt att reda ut lögnerna när du eventuellt träffar någon ansikte mot ansikte. Ditt rykte som oärlig kan spridas snabbt bland en dejtingsajts medlemmar och förstöra dina chanser att få folk att lita på dig igen.
  • Berätta inte alla dina hemligheter direkt. Det kan vara obehagligt för den andra personen att få höra något väldigt privata saker om dig när ni bara har känt varandra under en kort tid. Dessutom vill du väl lämna något åt ​​fantasin?
  • Be inte heller om någons personliga information. Låt dem berätta själva, när dom själva vill och när de gör, berätta inte för någon bakom deras rygg. Detta må vara ett online-förhållande, men det är fortfarande riktiga människor du har att göra med, med verkliga känslor.
  • Respektera mångfalden. Nätdejting attraherar många olika typer av människor, från olika kulturer och bakgrunder. Så inga skämt om olika folkgrupper eller religioner och inga nedlåtande kommentarer i allmänhet. Var öppen för andra människor.
  • Skriv inte med ALL CAPS påslaget. Det kommer uppfattas som att du skriker, vilket inte är så trevligt.
  • Förkorta inte överdrivet mycket. ”TMI, LOL, WTF” är inte omedelbart eller automatiskt förståligt. Kom ihåg att många människor som inte är så vana med internet provar nätdejting och de kanske inte är vana med koder och förkortningar. Dessutom är det alltid en nackdel om andra människor tror att du inte kan stava eller skriva.

    Skriv ut hela ordet och var grammatiskt korrekt. Det handlar om att göra ett gott intryck, eller hur? Självklart är detta lite beroende på vilken sajt/app du använder.

  • Låt inte desperat. Om du verkar alltför behövande eller ivrig att få till ett förhållande kommer du att skrämma bort folk eller locka fel sorts nätdejtare. Detta inkluderar att använda användarnamn som gör att du låter maktlös eller kärlek-besatt. (Skulle du gå ut med någon som heter ”krossathjärta77” ?)

Nätdejting kan vara en mycket givande, trevlig och rolig upplevelse om du följer de här enkla reglerna. Hitta rätt dejtingsajt för dig här.