Otrohet och sexting – så påverkar SMS våra förhållanden

Fika med block, iPad och iPhone.
Fika med ryggsäck, block, iPad och iPhone.

Över hälften av de svarande (53 %) anser det viktigt att en partner skickar SMS regelbundet. 46 % skickar 1-2 SMS per dag till sin partner. 30 % av dem väntar sig ett svar inom en timme – men 18 % vill ha ett svar inom tio minuter.

Otrohet och sexting

Om telefoner kan vara väldigt hjälpsamma verktyg att påbörja en romans med så kan de tyvärr vara lika effektiva när det kommer till att avsluta en. 13 % har läst en partners SMS i smyg och kanske med god anledning då 20 % medger att de har startat en otrohet via SMS. 17 % har skickat en nakenbild på sig själv och 33 % har tagit emot en. 81 % anser att så kallad sexting är lika med otrohet.

De flesta föredrar att ringa

Undersökningen avslöjade även att majoriteten föredrar telefonsamtal framför SMS för kommunikation med en partner. Dock så säger 72 % att de hellre skickar ett SMS än ringer efter den första dejten. 33 % sa att SMS från en potentiell ny partner som innehöll stavfel skulle avskräcka dem.

När relationen är över

18 % har gjort slut med någon via SMS men 75 % tycker inte det är okej att göra detta under några omständigheter. 29 % raderar alltid numret till ett ex när relationen väl är över.