Säkerhetstips i dejtchatten

1. Avstå från att dela med dig av personlig information så som din hemadress, telefonnummer, adress / telefon eller var du jobbar. För tonåringar och studenter gäller det även att man inte lämnar ut sina föräldrars personuppgifter eller var du går i skolan. Att ge denna typ av information till människor du inte känner kan exponera dig och din familj för fara.

2. Träffa aldrig någon du just träffat online ensam. Ta med en vän eller en familjemedlem, ta det säkra före det osäkra. Om du inte vill ta med dig någon, se till att träffas på en offentlig plats där det finns mycket männsikor.
3. Undvik att svara på meddelanden som gör dig obekväm, det kommer bara uppmuntra till fler otrevliga meddelanden. Slösa in tid på dessa meningslösa meddelanden om du inte är den typen av person som älskar att trakasseras av andra människor. Rapportera användaren eller kontakta admin för ditt chattrum för att få hjälp med att blocka eller stänga av otrevliga chattare.

4. Skryt inte, du kanske tänker, ingen kommer få reda på om du ljuger eller inte så, vem varför inte bre på lite extra? Problemet med att skryta när du chattar är att du kan dela med dig av information utan att tänka efter (jag har en massa pengar hemma, stor tv, fin bil) och sådant kan snappas upp av sådana som vill lura dig på pengar. Det bästa är att begränsa all information om dig själv speciellt om sådant som du kanske skulle vilja skryta om.

5. Om du vill bli respekterad när du chattar på nätet, se till att använda respektabla användarnamn eller smeknamn. För kvinnor är det särskilt viktigt att undvika sexuellt suggestiva namn (om det inte är sådana chattar du är ute efter såklart). När du bestämmer vilket namn du vill använda så fundera över dina bästa egenskaper och den typ av person du vill attrahera.

6. Var lagom oanständig i chattrumet, om du vill ha sex-orienterade samtal så gå till en webbplats som uppmuntrar till detta. Men om du letar efter ett seriöst förhållande, håll det lagom flirtigt men inte överdrivet sexigt, åtminstone till att börja med.