Singelresor

Tjej på Singelresa
Tjej på Singelresa

Idag består fler och fler hushåll av en enda person och Sverige är ett av världens singel-tätaste länder enligt en rapport från Statistiska Centralbyrån (SCB) från 2012. Enligt denna rapport så bor fyra av tio svenskar ensamma, vilket i många fall kan vara en fördel och många njuter av sin ensamtid och möjligheten att själv kunna bestämma över sin vardag.

Samtidigt så mår en del av alla dessa singlar dåligt av den ej självvalda ensamheten och vill inget hellre än att hitta en partner att få dela glädje och sorg med. Man bör ha i beaktande att inte alla singlar som träffar en partner per automatik vill flytta ihop utan trivs så bra med sitt självständiga liv att ett särbo-förhållande passar bättre.

Varför bara dejta i din egen stad?

I flera år har aktiviteter anordnats med tanke på ensamstående personer och de aktiviteter som erbjuds kan vara allt från middagsbjudningar till dejtningsidor både med och utan organiserade träffar. De flesta dock med inriktning att singeln ska träffa en partner.

I vissa fall finns även möjligheten att enbart träffa nya vänner, vilket kan underlätta om man till exempel flyttar till en ny stad.

Nu börjar även den så kallade singelresan gå starkt framåt och tros bli den framtida charterresan. Idag finns resor som är inriktade på olika grupper som till exempel äventyrsresor, träningsresor, barnfamiljsresor, parresor, sportresor och så vidare.

Listan kan göras lång av olika slags temaresor men det spännande är en kombination av en singelresa med till exempel en äventyrsresa. Där får man en möjlighet att förutsättningslöst träffa likasinnade på en neutral plats.

Det finns flera faktorer som försvårar för en singel att åka på en traditionell charterresa på egen hand. Alla är inte framåt och vissa som är riktigt blyga personer kan hamna i kläm på en vanlig charterresa.

Man har inte alltid någon att bolla frågor med och reseledaren är ju inte alltid tillgänglig. Dessutom kan singlar lätt känna sig som femte hjulet om dom hamnar i en grupp med flertalet par. Det kan till och med bli så att de per automatik paras ihop med någon annan person som de absolut inte passar ihop med just för att båda är singlar.

En singelresa råder bot på många av dessa problem. Man reser förutsättningslöst som singel och förväntas inte att paras ihop med någon. Däremot är alla i sällskapet där under samma förutsättningar vilket kan underlätta även för de blyga singlarna.

Resorna har också ofta ett tema som kan vara allt från vandringar till festande och redan vid bokandet av singelresan så har man valt just de förutsättningar som passar en bäst. Detta medför att det finns större chans att träffa en annan singel som har liknande eller samma intressen som man själv.

Så oavsett om man vill träffa en partner eller bara trivs med att få resa i lugn och ro, och utan pressen att bli ihopparad med andra singlar, så är singelresan ett alternativ istället för en vanlig charterresa.

Med tanke på den stora del av befolkningen som idag lever ensamma så kommer singelresan få ett allt större utbud. På några år har det byggts upp ett stort utbud och med tanke på den stora målgruppen så kommer utbudet att öka ytterligare i framtiden.