Speed date, så funkar det

Vad kan man då få ut av en dejt som varar 3-5 snabba minuter. Om du tänker på hur snabbt man gör sig en uppfattning om folk man träffar så kommer du säkert få en kort uppfattning om hans / hennes utseende, röst, kläder, självförtroende och självkänsla. Säkert kommer ni prata lite om jobb, fritid och kanske lite bakgrundsinformation (uppväxt, familj mm). Det bör vara mer än nog för ett beslut om det här kan vara en person du vill träffa igen.

Upplägget när det ordnas speed dating är att man är på en bar eller restaurang. Bord som passar 2 personer används, du sitter mitt emot din dejt och när värden blåser i sin visselpipa är det dags för nästa minidejt. Varje person identifieras normalt med en kod som man sedan knappar in på nätet om man vill träffa en viss person igen. Det finns lite olika system för det här, mer eller mindre tekniskt avancerade.

Om två personer anmäler intresse för varandra så får dessa varandras kontaktuppgifter och kan planera en ”riktig” date. Då är det upp till dig att skicka mail eller ringa för att bestämma vad ni ska göra. Till skillnad från vanlig dejting så vet du dock att ni båda är intresserade av varandra, så en stor del av dejtstressen kan du skönt nog glömma.

Det är inte konstigt det här systemet är en hit eftersom det har många fördelar jämfört med många andra sätt att lära känna människor, som blinddates, nätdejting eller att ragga upp någon i en bar. Tänk did, du kommer till en blind date med höga förväntningar bara för att på 15 sekunder att du inte alls är intersserad av den här personen. Eftersom du är en snäll person och inte vill göra någon ledsen går ni på bio, kanske en fika efter det eller till och med middag. Allt detta kostar pengar och tid. Om du speeddejtar behöver du bara utstå 5 minuter med en person du inte alls är intresserad av. Ingen bio. Ingen middag. Inga samtal som inte tar fart. Så varför inte se om speeddating är något för dig?

[ad#234-bottom]