Dejtingtips

Svartsjuka vid onlinedejting

Förr i världen gifte man sig ofta med någon man hade känt hela livet, och vars släkt hade brukat jorden bredvid den egna släktens ägor sedan urminnes tider. Var man riktigt äventyrlig skaffade man kanske en partner i grannbyn, men sällan längre bort än så. Det var helt enkelt lättare att få förhållanden att hålla ihop tack vare det begränsade utbudet på dejtingmarknaden.

Nu hittar varje år hundratusentals svenskar kärleken på internet. Vi är faktiskt nästan bäst i världen på att anamma denna nya kultur. Först träffas man på nätet, sedan möts man på krogen över en bit mat och har inte alls den historiska kontroll man hade förr. Våra nya beteendemönster gör inte bara att kärleken frodas, utan också svartsjukan. Inte för att svartsjuka är något nytt, det har funnits i alla tider, från Edens lustgård och framåt.

Lite svartsjuka är helt naturligt och uppfattas nog ofta som lite charmigt, men det gäller att inte gå över gränsen från hälsosam uppmärksamhet till ett maniskt kontrollbehov. Det bästa sättet att stävja problemen i tid är att kommunicera med sin partner, berätta hur man känner och att försöka ha en öppen dialog med högt i tak. Ju förr man tar tag i problemet desto bättre. Helst innan det hinner bli en konflikt utan på sin höjd lite gnissel.

Vanligen är den ena partnern den mer svartsjuka, men ibland är båda lika goda kålsupare. Det spelar ingen roll och ingenting blir bättre av att försöka skuldbelägga varandra. För bägge parter gäller det att förutsättningslöst lyfta blicken och försöka att se situationen från andra sidan.

Ibland lyckas man inte hur gärna man än vill och då kan det vara läge att ta in professionell hjälp för att komma vidare. Ett sätt är att låta Svartsjuka.com med sina relationsexperter och psykoterapeuter komma in som en oberoende medlare för att lösa upp knutarna och genom rådgivning och terapi ge paret redskap för att bemästra situationen, både nu och framöver. För ett förhållande blir aldrig klart, oavsett om det inleddes på nätet, krogen eller arbetsplatsen. Det är ett ständigt pågående byggprojekt som kräver näring, tid och omsorg. Men inte svartsjuka.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.