Sveriges bästa dejtingställen

Speeddejting

Nu har Sveriges singlar sagt sitt och listat de mest dejtingvänliga caféerna, restaurangerna och promenadstråken i sin stad. Får de själva bestämma dejtar de helst under våren och sommaren, när solen lyser på.

Hångla offentligt ska man dock se upp med under dejten, särskilt om man befinner sig utanför storstan. Det visar en undersökning genomförd av Match.com bland drygt 3 400 singlar i hela landet.

Dejtingsäsongen är i full gång och det är mycket känslor i luften. Enligt en undersökning om dejting genomförd av Match.com framkommer det att de svenska singlarna helst dejtar under våren och sommaren (82 %) när solens strålar värmer.

De 3 459 singlarna som deltog i undersökningen angav även att tidiga kvällar är den absolut bästa tiden på dygnet för en dejt (60 %).

Sveriges mest dejtingvänliga platser
I undersökningen fick singlarna även fritt ange vilka caféer, restauranger samt promenadstråk i sin stad de föredrar att dejta på, resultatet sammanställdes per län. Bland Västernorrlands singlar är Public i Örnsköldsvik den populäraste restaurangen för dejten medan restaurang Papa Grappa i Norrköping rekommenderas av singlarna i Östergötland.

I Stockholms län röstades, för andra året i rad, klassiska Vetekatten fram till det dejtingvänligaste caféet.

– Det känns jätteroligt att ha blivit utvalda för andra året i rad. Anledningen till att just Vete-katten är så populärt är nog för att det är så mysigt här. Man kan sitta lite undangömt men ändå bland folk. Vi har dessutom stor variation av fikabröd, säger Jannica från Vete-Katten i Stockholm.

Att promenera är en annan aktivitet som funkar bra på dejten. Bland Stockholms läns singlar är vackra Djurgården det klart populäraste promenadstråket för en dejt och i Malmö toppar en promenad i Pildammsparken.

– Det ska vara enkelt och roligt att dejta och med den här undersökningen vill vi ge alla singlar där ute en hjälpande hand på vägen och guida dem till de absolut bästa dejtingställena i Sverige, säger Leyla Öfwerström, PR-ansvarig Match.com

Hångla offentligt – nej tack
Singlarna fick även ange vilka ställen som lämpar sig bäst för kramar och hångel samt ett sommarvarmt nattbad. Att visa sin kärlek offentligt med intensivt pussande alternativt en kram tycks inte vara något för alla svenska singlar.

På frågan var man helst hånglar uppger en övervägande andel av småstadssinglarna att de helst hånglar hemma, medan storstadssinglarna föredrar att pussas och kramas i parken.

Att avsluta en trevlig dejt med ett nattbad kan kännas både mysigt och äventyrligt. När singlarna får välja det bästa stället för ett sommarvarmt nattdopp, toppar Långholmen i Stockholm, Tylösand i Halmstad och Sidsjön i Sundsvall.

Har man ingen dejt inplanerad, men ändå vill ut och träffa spännande människor ger singlarna oss även en fingervisning på vilka ställen i deras stad som är bäst för att göra just det. Befinner du dig i Uppsala är det Flustret som gäller, i Stockholm klassiska Södermalm och i Malmö, Lilla Torg.