Datingsidor – en jämförelse

Av alla datingsidorna där ute, vilken passar dig bäst? När man ska börja med dating online kan det vara svårt att hitta rätt sajt. Scrolla ner för jämföra de största svenska dating-sidorna så kommer du snabbt se vilken som passar bäst för dig och där du kan hitta rätt partner som passar just dig.
Att välja ”rätt” sajt att dejta på är inte helt lätt, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på för att ha störst chans att hitta rätt partner.

Jämför och hitta datingsite för dig

Sajt Gratis reg. Events Åldersgrupp Fokus Pris Recension Prova
50 plus match

50-55år 50+ 225-375 kr/mån Recension
50+Match
50+Match
Elitsinglar

30+ Seriöst för akademiker 159-699kr/mån Recension
Elitsinglar
Elitsinglar
Edarling

30+ Singlar med höga anspråk 299 - 599kr /mån Recension
eDarling
eDarling
Victoria Milan

30+ Konfidentiellt för gifta Recension
Victoria Milan
Victoria Milan
Nextlove Sverige

35+ Singel-föräldrar och frånskilda 119 - 269 kr /mån Recension
Nextlove
Nextlove
Match.com Sverige

25-45 år Bredd på singlar 249 kr /mån Recension
Match
Match
Ourtime

50+ Dejting för unga 50-plussare 199-389 kr/mån Recension
Ourtime.se
Ourtime
Be2

25-40 Högutbildade singlar Från 199kr Recension
Be2
B2

*Priserna kan variera eftersom en del datingsidor har lägre priser per månad om man om man betalar för ett helt år. Något att tänka på eftersom man kanske inte vill vara medlem så länge, men eftersom alla erbjuder gratis medlemskap kan du prova på delar av siten utan att betala.

Olika typer av datingsidor

Att tänka på när du dejtar på nätet

Profilbilder dating
Profilbilder som står ut från mängden, minst sagt :)

Datingtjänster är inte en ny idé, de har funnits i flera decennier. Vad som är annorlunda med dagens datingtjänster är de att de använder internet som sätt för att sammanföra människor med varandra.

Det fanns en tid när onlinedejting sågs som nåt suspekt, så är det inte idag. I sin linda, sågs datingsidor som det enda sättet för konstiga personer kunde få en dejt. Det är inte längre fallet. Nätdejting växer snabbt, och dejtingsidor används av människor i alla åldrar. Den korsar alla linjer i religion, politisk tillhörighet och samhällsklass.

Även om du såklart startar ditt dejtingäventyr framför datorn i soffan, så är ju målet för att hitta någon du vill träffa i verkliga världen. Försiktighet och säkerhet är viktiga överväganden under alla ”dejtingprocesser”, men är särskilt viktigt när du dejtar på nätet.

När du börjar leta efter en dejtingsida ska du leta efter webbplatser som tar säkerheten på allvar, detta bidrar till att avgöra om personen registrerar sig är verkligen som de säger sig vara.

Bläddra igenom flera datingsidor innan du bestämmer dig, det är lätt att blir överväldigad men välj några som känns bra och kolla mer noggrant på dom. Du kan också överväga att bli medlem på mer än en dejtingsida, dom flesta erbjuder gratis medlemskap.

Profil och kommunikation

Låt inte din profil bli tråkig. Lista dina passioner, dina fritidsintressen, din smak i mat, filmer, musik, författare eller konstnärer. Du vill att folk ska förstå vem du är och vad du letar efter.
Var ärlig när du skapar din profil. Kom ihåg att du letar efter någon att starta ett förhållande med och du absolut inte vill basera den på lögner och bedrägeri. För bästa resultat, måste du inkludera en bild, ju fler desto bättre. Tänk på att hur bilden ses från din eventuella dejt, anpassa efter vad du vill ha ut av dejtandet.
Se till att din personlighet syns i din korrespondens. Det är lite svårare att göra på nätet eftersom du inte ser ansiktsuttryck och höra tonfall, men med lite träning och hjälp av några emojisar, kommer du att bli mycket bättre på det väldigt snabbt. Om du har en webbkamera, så använd den.

Datingsidor - Hitta kärleken med rätt dating siteDu ska aldrig känna dig obekväm. Om ett samtal blir konstigt eller kränkande, avsluta det. De flesta webbplatser ger dig möjlighet att blockera medlemmar om du vill. Tveka inte att använda den funktionen för att snabbt avsluta oönskad korrespondens eller kontakt från en viss medlem.

Det finns ingen anledning att bli upprörd eller känna förolämpad om någon du är intresserad av inte svarar. Det finns alldeles för många människor att välja mellan att låta ett par meddelanden utan svar avskräcka dig.

Nätdejting behöver inte sluta i ett romantiskt möte. Många människor vill bara hålla saker avslappnad och förbli vänner. En datingtjänst kan ge dem, och dig, möjlighet att träffa människor som de annars aldrig skulle ha träffat.

Onlinedejting kan vara ganska effektivt och roligt. Var inte rädd för det!