Nyheter

7 januari, årets största dejtingdag för svenska singlar

Nytt år innebär nya möjligheter för de många svenskar som är på jakt efter en ny partner. Första söndagen på det nya året, den 7 januari, är nämligen den dag då absolut flest svenskar bestämmer sig för att börja nätdejta.

När det nya året tar fart är det tradition att ge nyårslöften om förändringar i livet. Till de vanligaste hör utfästelsen om att börja dejta mer, med målet att träffa sin stora kärlek. Varje år träffar tusentals svenskar sin partner på nätet och den första söndagen i januari är den dag då absolut flest människor bestämmer sig för att börja nätdejta.

– Det nya året är för många människor förenat med en nystart, och det återspeglas även i svenska singlars jakt på kärleken. Vi vet att över hälften av alla svenska singlar söker en långvarig relation, och vi ser en tydlig uppgång i aktivitet under januari månad – framförallt under den första helgen. I början på året kryllar det alltså av dejtingsugna, svenska singlar och det är verkligen en utmärkt period att ge sig ut och dejta, säger Linnéa Rinäs, nordisk marknadschef på Match.

Statistik från Match visar hur antalet registreringar ökar med nästan 100 procent den första söndagen i januari jämfört med en vanlig genomsnittlig dag. I början av året är antalet medlemmar på Match som högst och många har samma inställning och målsättning – att börja det nya året med att hitta kärleken

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.