Dejting med fokus på kultur

Tänk dig att du ska gå ut på lokal tillsammans med några vänner en lördagskväll. Vart går ni? Till den feta klubben vid Stortorget och dansar till de senaste radiohitsen eller till baren nere på bakgatan som har en kvasikänd dj från Hamburg på besök? Smaken är som baken. Alla har vi preferenser och tydliga åsikter om vilka barer och klubbar som är intressanta en lördagskväll, vilken musik som ska spelas och vilket folk som man vill frottera sig med. Vårt selektiva beteende kan delvis förklaras i att vi, samtidigt som vi går ut, gärna vill träffa någon för ett förhållande, lång- eller kortvarigt.

Gör vi en parallell till en annan plats där folk träffas; dejtingsajter, så ser vi lustigt nog en helt annan bild. Här är det legitimt och positivt att vara störst, bredast och hysa flest medlemmar. Att det är en salig blandning på medlemmarna är inte så viktigt. Alla gillar väl röda hjärtan, löften om den STORA kärleken och fina erbjudanden om singelkryssningar?

Utomlands ser vi fler och fler dejtingsajter med en tydlig nisch, till exempel sajter för bokmalar, musiknördar, sportfånar och till och med för Mac-fans, men trots att andelen nätdejtare i Norden är världens högsta så är originaliteten bland de befintliga sajterna låg.

[ad#336right]- Det finns förvisso mediokra kopior av utländska datingkoncept, inga namn nämnda, men de fem största aktörerna är ungefär lika skojiga som en kontaktannons i kvällspressen. Mazily skiljer sig genom att fokusera på urbant kulturfolk och med därtill skräddarsydd funktionalitet, säger Olle Morin, VD på Lajku AB som har utvecklat Mazily.

Mazily är framtaget av ett litet team webb- och interaktionsspecialister och befinner sig fortfarande i en utvecklingsfas (beta). Sajten lanserades inofficiellt för några månader sedan men har redan samlat över 2000 framsynta medlemmar. Mazily är löst kopplad till Facebook och bygger på att medlemmarna kan söka efter andra med gemensamma intressen. En central punkt i Mazily är också den kommande eventguiden som samlar relevanta händelser i varje stad och som kan ge upphov till nya möten och uppslag.

PS. Mazily betyder ungefär ”labyrintiskt” på engelska och bygger på ordet ”maze”. Det uttalas ungefär ”mejsilli”.

Besök Mazily.