Ensamheten är det värsta med att vara singel

Det är helt klart ensamheten som är det jobbigaste med att vara utan partner. Enligt en undersökning Firstdate gjorde bland sina över 1 000 000 medlemmar, visar det sig att 65 % anser ensamheten vara det värsta med att vara singel.

Därefter kommer brist på sexuell aktivitet som 23 % anger som en anledning varför tvåsamhet är bättre. Att bli dömd av omgivningen, ekonomiska skäl och att behöva gå själv på tillställningar står tillsammans för övriga 12 %.

-Ingen gillar att vara ensam. Människan behöver omges av andra människor och känna en trygghet i att ha någon särskild som hon kan vända sig till, t.ex. en partner att älska, säger Chris Engleus, vd för Firstdate International AB.

Det kan tyckas vara paradoxalt, men i dagens alltmer uppkopplade värld, ökar känslan av ensamhet. I en tid där karriär, prylar och status tar över som viktiga faktorer i våra liv, hamnar kärleken i skymundan och det är inte förrän senare i livet vi upptäcker önskan att dela framgången med en partner.

Firstdate besöks dagligen över 100 000 medlemmar runtom i Norden och har just nu över 1 000 000 medlemmar. Undersökningen genomfördes av Firstdate under sommaren 2013.