Jobba mindre om du vill dejta mer

Nätet har blivit ett av de absolut vanligaste sätten för svenskar att hitta en dejt på. Det visar Europas ledande undersökning om singlar och dejting från Match.com, där över 10 000 singlar fått svara på hur man vanligast hittar en dejt. I undersökningen uppger få singlar att de träffat en flirt på jobbet, en plats som länge omtalats som dejtingsäkert.

I LoveGeist, Europas årliga och ledande undersökning om singlar och dejting (genomförd av TNS på uppdrag av Match.com) framgår det att svenska singlar som vill träffa en potentiell dejt har störst chans att göra det ute på krogen, via vänner eller på nätet. På jobbet, gymmet eller bröllop anses däremot inte som effektiva platser för singlar att träffas. De 1500 svenska singlarna som deltagit i undersökningen, angav att det vanligaste sättet för dem att träffa en dejt via internet är via nätdejtingsidor.

– Att träffa någon via nätet har gått från nästan tabubelagt till att bli ett av de vanligaste sätten att hitta en dejt på. Nu när semesterflirtandet går över till höstdejting vill vi tipsa alla dejtingsugna singlar om att gå hem i tid från jobbet, snabbt stöka över gymmet och logga in på nätet för att hitta en potentiell dejt, säger Anna Bofeldt marknadschef på Match.com

Svårt att hitta tid att dejta

Undersökningen visar att endast en av tre europeiska singlar någon gång träffat en potentiell dejt på arbetet. Utöver på jobbet visar LoveGeist att bröllop, gymmet eller via familjen inte är populära metoder för svenska och europeiska singlar överlag, att använda för att träffa en dejt.

Nästan två femtedelar (38 %) svarar att de inte kan hitta en dejt på jobbet och en dryg fjärdedel av de tillfrågade svenska och tyska singlarna uppger att de inte har tid att dejta på grund av sin sysselsättning, vilket är högst i Europa. 24 procent av svenska singlarna uppger dessutom att de inte vill dejta en kollega.

– Vi ser tendenser att svenskar har börjat prioritera jobb före kärlek, men med nätdejting blir det både enklare och effektivare att träffa potentiella dejter och våra möjligheter att träffa människor vi aldrig annars skulle mött blomstrar. Att träffas via nätet har blivit ett naturligt inslag i vår tid och varje vecka går våra medlemmar på nästan 7000 dejter, säger Anna Bofeldt.

Varannan svensk nätdejtar

55 % av de svenska singlarna svarade att de någon gång träffat en dejt via vänner, bland samtliga europeiska singlar angav drygt varannan (51 %) detsamma, vilket gör det till den vanligaste metoden överlag för att träffa en potentiell dejt på. Näst vanligast, för de europeiska singlarna, hamnade att träffas via internet (49 %). Varannan svensk singel uppger att de någon gång har använt sig av internet som metod för att träffa en potentiell dejt.

72 procent av de tillfrågade svenska singlarna som använt internet för att träffa en potentiell dejt har använt sig av en nätdejtingsajt. De anser även att det är mer effektivt att använda nätdejtingsidor (72 %) i jämförelse med sociala nätverk som till exempel Facebook (41 %).