50% av singlarna har stannat kvar i ett kärlekslöst förhållande

Över hälften av singlarna på Mötesplatsen uppger att de någon gång valt att stanna kvar i en relation – trots att den saknade kärlek. Detta visar en färsk singelundersökning.

Hur lång tid det tog innan man bestämde sig för att lämna är troligtvis väldig olika. När det exempelvis är små barn inblandande så är det inte ovanligt att man kämpar på lite längre. Oro för ekonomin som ensamstående och klivet ut i det okända – kan vara andra saker som gör att man stannar kvar i det längsta.

Alla par går igenom dåliga perioder, men när det blir mer vardag än undantag – det är kanske då som det kan vara läge att stanna upp och fundera över framtiden. Och att lämna ÄR svårt MEN i slutänden, när allt är över, och det nya livet kommit på plats är det vanligt med tankar som ”Varför väntade jag så länge?”. Nu äntligen känner jag ju igen mig själv igen.”

De flesta relationer förtjänar en andra chans och att man verkligen anstränger sig för att försöka få det att fungera, även under svåra perioder, men ingen människa förtjänar att ”stå ut” i en sedan länge kärlekslös relation.