Klimakteriet ger kvinnor en sexig nystart

    En majoritet av kvinnorna säger att de känner sig sexuellt frigjorda genom klimakteriet
    7 av 10 kvinnor säger att de har samma eller mer sexuell lust
    63% säger att de gärna och vill ta en älskare efter klimakteriet

En häpnadsväckande ny undersökning har visat att de flesta kvinnor känner sig sexuellt frigjorda och är mer aktiva efter att ha gått igenom klimakteriet – och deras män borde se upp, eftersom de börjar också funderar på att ta sig an älskare.

Undersökningen genomfördes av Victoria Milan – en dejtingsida för gifta och fästa människor som vill vara otrogna – tillfrågade är 3.589 av sina kvinnliga medlemmar om deras sexliv efter klimakteriet; oavsett om det är bättre eller som nästan 80% av kvinnorna fruktade, att de är mindre sexuellt aktiva.

Resultaten är förvånande; 7 av 10 kvinnor säger att de har samma eller högre nivå av sexuell lust. Att risken för en oönskad graviditet är borttagen säger 72% att de känner sig befriade och kan njuta av sex mer fritt.

Män och partners kan behöva intensifiera sin uppvaktning eftersom fler kvinnor är benägna att ha en affär efter att ha gått igenom förändringen. Nästan hälften som var med i undersöktningen säger att ha sex med sin partner är inte perfekt och att deras upptäckta sexuella frihet har 63% lekt med tanken att ta till en älskare.

Missuppfattningen att kvinnors sexlust torkar efter klimakteriet förklaras med mer än 80% av de tillfrågade kvinnorna säger att de tenderar att dölja sin ökade sexuella aptit av rädsla för att bli dömd på ett negativt sätt.

Grundare och VD för Victoria Milan, Sigurd Vedal, sa som undersökningen visar att kvinnor inte skulle se klimakteriet som ett tecken på att de har nått sitt utgångsdatum.

”Denna undersökning visar att klimakteriet bör endast ses på ett positivt sätt: inga fler kramper, ingen risk för graviditet och enligt våra medlemmar – en högre sexlust. Utifrån de uppgifter vi har erhållits, verkar det som att gå igenom klimakteriet är det bästa som kan hända en kvinnas sexliv ”, sade Vedal.

Har du fortfarande sexuell lust efter att ha gått igenom klimakteriet?
Ja, samma eller mer 69%
Nej, det har gått ner 31%

Känner du dig mer sexuellt frigjorda genom att inte ha risken att bli gravid?
Ja, jag känner att jag har den frihet att njuta av sex på ett annat sätt 72%
Nej, det är detsamma 28%

Är du har mer sex med din partner efter klimakteriet?
Ja, jag är mer aktiv 53%
Nej, sexet i relationen är inte speciellt bra 47%

Har du börjat fundera på att ha en älskare efter klimakteriet?
Ja, jag känner att leva livet ut 63%
Nej, jag hade älskare förut 37%

Trodde du att du skulle känna sig mindre sexuellt aktiva efter klimakteriet?
Ja 79%
Nej 21%

Brukar du dölja din sexualitet av rädsla för att bli dömd på ett negativt sätt?
Ja 81%
Nej 19%

ENKÄTUPPGIFTER: 3,589 kvinnliga Victoria Milan medlemmar med klimakteriet från 22 länder tillfrågade