Match.com lanserar dejting-app för klockor

Match.com lanserar i dag en dejting-app för Android Wear-klockor. Appen är framtagen för Match.coms medlemmar och har en enkel och smidig design som ger medlemmarna möjligheten att på ett roligt sätt leta efter en ny dejt.

Match.coms nya app för Android Wear-klockor lanseras i dag på Google Play Store och är en version av dejtingföretagets Android-app för smarta mobiler. Appen ingår i Match.coms arbete med att bredda sitt erbjudande och ge sina medlemmar flera alternativ att välja mellan i sökandet efter en dejt.

– Det har varit ett väldigt roligt och intensivt projekt där vårt mobil-team samarbetat tätt med Google genom hela processen. Match.coms Android Wear-app är vårt första steg i arbetet med att ta dejting till wearables-marknaden, vilket är en plattform som vi tror kommer att spela en stor roll i framtidens dejting, säger Stephane Lebas som är produktchef på Match.com.

Appen släpps i ett första steg på engelska men kommer att fungera för Match.coms användare i Sverige.

– Vi vill ge våra singlar de bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt dejtande och med den här appen ger vi dem ytterligare verktyg för att hitta en potentiell dejt, oavsett var de befinner sig, säger Leyla Öfwerström, PR-ansvarig för Norden på Match.com.

Läs mer nedan om några av nyckelfunktionerna i appen:

Ta emot och svara på meddelande: Appen kommer att skicka ut notiser till användaren så fort något nytt händer. Till exempel när nya mail landar i inkorgen, när en annan användare skickar en flört eller lägger till en som favorit. Användaren svarar på meddelanden via appens röstkommando.

Leta efter och kontakta potentiella dejter: Genom att svepa till vänster över skärmen kan användaren enkelt bläddra bland andra medlemmars namn, ålder, bilder och städer. Hittar användaren någon intressant kan en flört skickas genom att svepa uppåt, men kan också lägga till som favorit genom att svepa nedåt.

Bärbart och användarvänligt gränssnitt: Gränssnittet är utformat och designat för att göra appen användarvänlig och göra det enkelt för användare att snabbt och smidigt hitta andra medlemmars profiler. Det är enkelt att navigera runt i appen genom sveprörelser och röstkommandon. Om användaren föredrar större skärm så kan inställningar göras så att notifieringar, meddelanden och interaktioner istället poppar upp i mobilen.

Match.coms Android-app finns att ladda ner gratis via Google Play Store, https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ilius.android.match Du måste vara en registrerad Match.com-medlem för att logga in i appen.