Mörkhåriga män mest populära bland singlar

Mest populära bland singlar

Statistik baserad på fler än 400 000 nätdejtare visar att de flesta singlar allra helst vill ha en mörkhårig partner. Blont hår kommer på en marginell andraplats och rött hår hamnar en bra bit efter på tredje plats.

Mörkhåriga män populärast
Nästan fyra av tio kvinnor vill dejta män med mörkt hår. För kvinnorna är det mörkhåriga attributet dessutom extra viktigt – varannan kvinna som söker en mörkhårig dejt anger att det är viktigt eller mycket viktigt.

Rödhåriga kvinnor attraktiva
Men det är inte bara ljus- och mörkhåriga personer som svenska singlar helst vill dejta. Tolv procent av männen söker en rödhårig kvinna. Men bara fem procent av kvinnorna söker en rödhårig man. Män med rakat hår ligger inte heller särkskilt bra till hos kvinnorna – bara var elfte kvinna söker en dejt med rakat hår.

– De flesta har ett ideal i huvudet om hur de vill att deras pojk- eller flickvän ska se ut, men i slutändan spelar nog inte hårfärgen någon avgörande roll. Viktigast är att ge personen bakom bilderna en chans i verkliga livet. Det är bara där den rätta känslan kan infinna sig, oavsett hårfärg, säger Sebastian Malmberg, på gratis dejtingsajten Happy Pancake.

Topplista: Populäraste hårfärgen vi söker hos en dejt (totalt)
1. Brunt eller svart hår 36%
2. Blond/mellanblond 35%
3. Rött 9%
4. Färgat 9%
5. Rakat/skalligt 5%
6. Grått/vitt 4%
7. Annat 4%