Nu lanseras Sveriges första podcast om dejting

Är det okej att dejta flera personer samtidigt? Hur lyckas man på första dejten? Och finns det egentligen några hemliga dejtingregler? Om detta och mycket annat handlar Dejtingpodden, Sveriges första renodlade podcast om dejting. Programledare är relationskrönikören Sofie Strandberg.

I premiäravsnittet gästas Sofie Strandberg av Annika Leone, journalist och bloggare samt Cimon Lundberg, fotograf och tidigare Paradise Hotel-deltagare, som bjuder på sina tankar och erfarenheter kring första dejten. Cimon berättar om sin första dejt med nuvarande pojkvännen och Annika om en biodejt med ett oväntat avslut. Dessutom pratar gästerna om var man ska ses, vad man bör undvika att prata om och om man får avbryta en dålig dejt.

– Jag är väldigt nyfiken av mig och nu får jag äntligen krypa under skinnet på mina gäster och fråga dem om sådant som berör landets 1 500 000* singlar. Det finns många myter om dejting som jag skulle vilja slå hål på. Dejting ska vara kul och lustfyllt, inte ångest och panik. Om det är något jag vill förmedla som programledare så är det dejtingglädje, säger Sofie Strandberg, programledare för Dejtingpodden.

I Dejtingpodden får lyssnarna följa med på Sofies och hennes gästers nuvarande eller tidigare dejtingresa. I kommande avsnitt gästas hon bland annat av Chris Sörman, snowboardproffs, Dasha Girine, bloggare, Izabella Fröberg, bloggare känd från radio och tv-programmet ”Vakna med The Voice” samt Petra Månström, frilansjournalist och programledare för Marathonpodden.

Dejtingpodden är framtagen i samarbete med HappyPancake, Sveriges största dejtingsajt.

– I Dejtingpodden fördjupar vi oss i teman som berör singellivets för- och nackdelar. En podcast om dejting är något som vi tycker saknas på den svenska podcastmarknaden, och något som vi tror att landets singlar kommer uppskatta. Vår förhoppning är att sprida dejtingglädje och att lyfta sådant som vi vet att singlar tänker och funderar mycket på, säger Malin Sandsjö, PR & Social Media Manager på HappyPancake.

Fakta Dejtingpodden
– Dejtingpodden är producerad av Beppo Ljudproduktion.
– Varje avsnitt är ca 25 min långt.
– Dejtingpodden släpper ett nytt avsnitt/vecka på www.dejtingpodden.com och distribueras även via ACAST på iTunes och Google Play.

Photo by Colleen AF Venable