Ny dejtingapp hittar din blivande partner på bussen

– Det finns ingen bättre vardagsspänning än att veta att din nästa partner kan sitta på samma buss som du, säger Ruben Flam, grundare av Whing.

– Positioneringstjänsten i smartphones öppnar upp för en ny typ av dejting, säger Ruben Flam.

Whing matchar bara när båda har sagt att de är intresserade. Först då kan ni skicka meddelanden och hitta varandra på kartan. Applikationen har testats i två veckor och det har redan blivit två par. Whing kommer att kosta sju kronor i månaden.

– Visionen är att öka vardagsspänningen och möjliggöra det riktiga mötet, vi vill inte att man gömmer sig bakom en skärm hela tiden, säger Ruben Flam.

Whing har en åldersgräns på 18 år för att värna om användarnas integritet. Appen är just nu gratis under en begränsad tid.

I slutet av 2010 kom Ruben Flam, VD för Mopper, i kontakt med två utvecklare, Anton och Yegor. Han presenterade idén bakom Whing och föreslog ett samarbete, en vecka senare var de igång.

Det har tagit över ett år att färdigställa applikationen, mest på grund av att Ruben, Anton och Yegor har andra åtaganden på dagtid. Samarbetet har skett endast via e-mail och de har skypat totalt tre gånger. Whing grundades i slutet av 2010 och är ett joint venture av företagen Meyersohn Group AB och Bronx Systems. Namnet ”Whing” är en antydan på engelskans ”wingman”/”winggirl”, den vän som hjälper dig att hitta en dejt.