Paris och Rom i topp bland svenska singlar

När svenska singlar får välja sin favoritdestination för en romantisk weekend bland Europas huvudstäder kommer Paris och Rom i topp. Främsta anledningarna är det kulturella och historiska utbudet, trevliga stadsupplevelser och den romantiska atmosfären. Städerna passar även bra för att ge någon sin första kyss i. Det visar en undersökning från Sveriges största nätdejtingsajt Happy Pancake.

[ad#336right]Paris och Rom är oslagbara städer när det gäller romantiska weekendresor, visar en undersökning som Happy Pancake gjort bland 1 300 singlar. På delad förstaplats hamnar båda städerna med 20 procent vardera. Långt därefter kommer Prag med åtta procent. London kommer på en tredjeplats med 6 procent. Därefter kommer Reykjavik och Budapest på delad fjärdeplats med fem procent vardera. På femte plats kommer Amsterdam med fyra procent. Den romantiska atmosfären och att det finns mycket att se och göra lockar mest med städerna.

Var tredje vill kyssas i staden

Men det inte bara sevärdheter som lockar singlarna. 34 procent tycker att staden passar för att ge någon en första kyss i. Lika många väljer staden för att de aldrig besökt den tidigare. Nästan var fjärde, 24 procent, väljer staden för de kulinariska upplevelserna.

– Att resa tillsammans kommer alltid vara ett bra sätt att lära känna varandra bättre. Ni delar en upplevelse och skapar gemensamma minnen. Att ta med en dejt på en weekend i en romantisk stad känns som en lovande start för de nyförälskade, säger Sebastian Malmberg, marknadsansvarig på Happy Pancake.

Varför vi vill besöka staden: (flervalsfråga)

1. Stadsupplevelser (t.ex. mysiga kaféer att besöka och stadsdelar att strosa omkring i) 52%
2. Bra historiskt och kulturellt utbud 48%
3. Staden känns romantisk 45%
4. En stad att ge någon en första kyss i 34%
5. Jag har aldrig besökt staden så därför väljer jag den 34%
6. Kulinariska upplevelser 24%