Romantik i Europa

Över 8000 europeiska singlar har tyckt till om Alla hjärtans dag, vi fick bland annat reda på att:

  • Svenskar vill höra ’Jag älskar dig’ oftare än andra skandinaver
  • 97 % av svenska singlar kan tänka sig att gå på en första dejt på Alla hjärtans dag
  • 59 % anser att det är OK att göra slut med någon på Alla hjärtans dag

Här vill man helst få blommor på Alla hjärtans dag

Lagom till Alla hjärtans dag så har ELITSINGLAR rådfrågat över 8000 europeiska singlar om hur de helst yttrar sin kärlek. I Sverige visade det sig att över hälften (53 %) vill få blommor den 14:e februari – varav 68 % var kvinnor och 33 % män. Blommor var även svenskarnas förstaval för vilken som är den ideala presenten att få på Alla hjärtans dag följt av vin, choklad och smycken. Frankrike och vårt grannland Norge var de länder i Europa som man vill ha mest blommor.

Då ska man säga ”Jag älskar dig” första gången

26 % av svenskar anser det viktigt att höra ”Jag älskar dig” dagligen och slår därmed sina skandinaviska grannländer. Frankrike är det europeiska land som vill höra frasen mest (46 %) och Nederländerna det land med sina 10 % minst. Hela 76 % ansåg att det inte finns någon tidsgräns för när man kan säga de tre magiska orden för första gången. 14 % ansåg det vara rimligt att förklara sin kärlek efter en månad och 6 % efter ett halvår.

Svenskar vill höra ”Jag älskar dig” oftare än andra skandinaver

Alla hjärtans dag inte en dag bara för par: hela 97 % kan tänka sig att gå på en första dejt med någon på Alla hjärtans dag och 59 % anser det OK att göra slut med någon på denna dag.

Alla hjärtans dag ELITSINGLAR