Romantiska komedier favorit på Alla hjärtans dag

Inför Alla hjärtans dag har Video on Demand-aktören SF Anytime frågat svenskarna vilken typ av film de helst ser på dejten. Svaret är tydligt, svenskarna vill ha rolig och lättsam underhållning när de är på dejt. Nästan hälften (46 procent) föredrar att se en romantisk komedi eller en komedi på dejten. Mest positiva till romantiska komedier är männen där 34 procent föredrar den sortens film, vilket kan jämföras med 22 procent av kvinnorna.

– Romantiska komedier är några av de mest populära filmerna i vårt sortiment. Många vill se någonting lättsamt och romantiskt på dejten och det handlar om att få till en härlig och pirrig stämning. Och jag måste säga att det är ganska intressant att männen föredrar romantiska komedier på dejten i större utsträckning än kvinnorna, säger Marta Jarzabek Hulthén, marknadschef SF Anytime.

Den som överväger att sätta på en dokumentär, en musikal eller kanske en episk fantasyfilm bör tänka om. Den sortens filmer föredras nämligen bara av två procent av såväl männen som kvinnorna. Skräckfilm är inte heller ett bra val, bara tre procent gillar att bli skrämda på dejten.

Topp fem: De populäraste filmerna på dejten
1. Romantisk komedi 28 procent
2. Komedi 18 procent
3. Drama 8 procent
4. Thriller 7 procent
5. Action 4 procent

Nya romantiska komedier som visas hos SF Anytime just nu:
1. Förälskad i Rom
2. Hope Springs
3. Möhippan
4. Två dagar i New York
5. Chalet Girl

Mynewsdesk pressemeddelelse