Singelföräldrar uppskattar egentid

Enligt en undersökning från Match uppger mer än hälften (55%) av svenska singelföräldrar, med barn boendes hos sig varannan vecka, att mer egentid är den största fördelen med att barnen bor växelvis hos dem.

Drygt 1000 personer har medverkat i dejtingföretaget Match undersökning om hur singelföräldrars vardag med barn boende hos sig varannan vecka ser ut. Resultatet visar att mer än hälften (55%) av singelföräldrarna upplever att de hinner få mer egentid, som de kan spendera som de själva vill, som den största fördelen med att barnen bor hemma hos dem på deltid.

Ytterligare fördelar som singelföräldrarna uppger med att barnen bor hos dem växelvis, är att nästan fem av tio singelföräldrar (48 procent) uppger att de uppskattar barnen ännu mer, följt av att de blir en mer närvarande förälder (34%).

Passar på att jobba när de är barnfria

Undersökningen visar också att många singelföräldrar (50%) passar på att jobba på sin fritid de dagar som barnet/barnen inte bor hemma hos dem, följt av praktiska saker som att göra ärenden/tvätta/handla (47%) och träffa vänner (42%).

Singelföräldrars upplevda fördelar med att barnen bor växelvis hemma hos dem:

  • Hinner få egentid som kan spenderas på valfritt sätt – 55%
  • Uppskattar barnen ännu mer – 48%
  • Blir en mer närvarande förälder – 34%

Detta gör singelföräldrar på sin fritid de dagar deras barn inte bor hemma hos dem:

  • Jobbar – 50%
  • Praktiska saker som att göra ärenden/tvätta/handla – 47%
  • Träffar vänner – 42%

* Undersökningen omfattar totalt 1200 personer från Sverige. Undersökningen är genomförd 1-10 november 2018 av marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo, på uppdrag av Match.