Singlarna gillar inte jul- och nyår

– Julen är en klassisk familjehelg. Som singel vill man kanske slippa alla nyfikna frågor från släkten och det kan kännas svårt att bjuda in sig själv hos vänner och deras familjer. Kanske ser man en jul framför tv:n som det enda alternativet” säger Johan Axelsson, chef på Spraydate.

De flesta av singlarna spenderar julafton tillsammans med släkt och familj eller firar jul själva med sina barn. Nära 20 procent av männen och 10 procent av kvinnorna sitter dock helt ensamma under julhelgen.

Singlarna avfärdar dock inte tanken på en dejt under självaste julafton. Spraydates undersökning visar även att en tredjedel av kvinnorna och hela två tredjedelar av männen kan tänka sig att byta ut släkten mot en romantisk rendez-vous.

– Faktum är att vi har allra högst aktivitet bland våra medlemmar dagarna kring jul och nyår. Nätdejting är ett jättebra alternativ för de som vill träffa nya människor under jul- och nyårshelgen, avslutar Johan.

Spraydate genomförde undersökningen under december 2011 genom en enkät bland medlemmarna på Spraydate.se. Svaren utgjordes av 1400 personer i åldrarna 18-70 år, 52 procent män och 48 procent kvinnor.

Källa.