Tunnhåriga män fastnar oftare i vänskapsfällan

Många tunnhåriga män upplever håravfallet som ett stort problem, speciellt när det kommer till att träffa kvinnor. Och det handlar inte bara om ytliga imageproblem, enligt en studie om hår och attraktivitet från eDarling. 346 svenska kvinnor betygsatte män med olika frisyrer efter hur attraktiva och sympatiska de såg ut att vara, och efter hur intressanta de var att dejta – och det stod snabbt klart vilken frisyr som var den stora förloraren.

Säg mig hur mycket hår du har och jag ska säga dig hur attraktiv du är? En undersökning bland eDarlings kvinnliga medlemmar ger en tydlig bild av vad kvinnor vill ha – hår. Män med hår är avgjort mer intressanta att dejta och får högre poäng för både attraktionskraft och sexighet. Dessutom tror många kvinnor att de är goda älskare.

Sämst till ligger den tunnhårige mannen. Han får inga poäng för varken humor, sexighet eller attraktionskraft. Däremot tycker många att en tunnhårig man utstrålar lojalitet, intelligens och möjlighet till sann vänskap. Så, alla singelkvinnor, vad är att föredra? Singelexperten Lisa Voigt från eDarling säger: ” Kvinnor älskar uppenbarligen att leka med elden. De vill ha en passionerad man, men är samtidigt väl medvetna om riskerna – en spännande man är inte alltid att lita på.”

Vad säger en mans hår om hans personlighet?

Den korthårige – en stabil partner
Den mest eftertraktade dejten! Han utstrålar intelligens, ekonomisk stabilitet och en framgångsrik karriär. Dessutom är han vännen du kan tala om allt med. Tyvärr håller kvinnorna honom inte för varken sexig eller humoristisk. Mannen för en tryggad framtid.

Den tunnhårige – den evige vännen
Den trogna partnern. Det här är helt klart en man att lita på. Många håller honom för en god vän, men tyvärr anser svenska kvinnor också att han är den avgjort minst attraktiva. En man för stabilitet och en vänskap.

Den rakade – en tillfällig romans?
Den mångtydige. Han är mannen som flest kvinnor tycker olika om; somliga tycker han är maskulin och sexig, andra gillar inte hans tuffa uppsyn. De flesta skulle ändå kunna tänka sig en dejt, så är han den idealiske mannen för en tillfällig romans?

Den långhårige – den stora passionen
Farlig attraktion! Han är både sexig, rolig och attraktiv och den som flest kvinnor anser vara en god älskare. Men – han anses inte vara särskilt trogen. En eftertraktad romans med både passion och drama.