Bumble

Bumble är en populär dejtingapp som lanserades 2014 av en av medgrundarna till Tinder, Whitney Wolfe Herd. Bumble skiljer sig från andra dejtingappar genom att den ger kvinnor kontrollen över interaktionen – i heterosexuella matchningar är det kvinnan som måste skicka det första meddelandet.

Här är några viktiga funktioner och aspekter av Bumble:

Kvinnorna tar första steget: När en man och en kvinna matchas på Bumble, har kvinnan 24 timmar på sig att skicka det första meddelandet. Om hon inte gör det, försvinner matchningen. Detta är utformat för att uppmuntra till aktiva konversationer och minska antalet oönskade meddelanden som kvinnor ofta får på dejtingappar.

Bumble BFF: Detta är en separat sektion av appen som är utformad för att hjälpa användare att hitta nya vänner snarare än romantiska partners.

Bumble Bizz: Detta är en annan sektion av appen som fungerar som ett professionellt nätverk, liknande LinkedIn. Användare kan använda Bumble Bizz för att nätverka, hitta mentorskap eller söka nya karriärmöjligheter.

Verifiering: För att försäkra sig om att användare är verkliga, har Bumble ett verifieringssystem. Användare kan ta ett selfie som jämförs med deras bilder för att bekräfta deras identitet.

Säkerhet och Sekretess: Bumble har en rad säkerhetsfunktioner för att skydda användarna. Till exempel kan användare blockera och rapportera andra användare och Bumble har nyligen infört en privat detektor som varnar användarna om deras chatt-partner skickar ett explicit bildmeddelande.

Utökad Tidsgräns: Om en kvinna inte har skickat ett meddelande inom 24 timmar, har män möjlighet att förlänga matchningen med ytterligare 24 timmar för att ge henne mer tid. Denna funktion kan endast användas en gång per dag.

SuperSwipe: Detta är en premium-funktion som låter en användare visa extra intresse i någon. När du SuperSwipe någon, får de en notifikation om att du är särskilt intresserad av dem.

Bumble Hive: Detta är Bumble’s samhällsforum där användare kan läsa och skriva inlägg om dejting, vänskap och karriär.

Spotlight: Spotlight är en premiumfunktion som för en kort tid (30 minuter) placerar din profil högst upp i stapeln för alla användare i ditt område. Detta kan öka din synlighet och chansen att få fler matcher.

Säkerhets- och Sekretessfunktioner: Bumble har starka verktyg för att skydda användarnas integritet och säkerhet. Du kan till exempel välja att inte visa vissa personliga uppgifter på din profil, som din utbildning eller ditt jobb. Du kan också välja att inte visa din profil för personer du redan känner genom att koppla bort ditt Facebook- eller telefonboks-kontakt.

Bumble Boost och Bumble Premium

Dessa är Bumble’s betalda prenumerationer som ger användare tillgång till extra funktioner, inklusive obegränsade utökningar, återkoppling av swipes, se vem som redan har gillat din profil, och mer.

Bumble Boost och Bumble Premium är två olika betalda prenumerationer som Bumble erbjuder för att ge användarna tillgång till extra funktioner. Här är en kort beskrivning av varje:

Bumble Priser

PlanLängdPris per månadPris totalt
Premium1 mån 296kr 296kr
Premium3 mån200kr 600kr
Boost1 mån135kr135kr
Boost3 mån90kr270kr

Bumble Boost: Bumble Boost är den mindre kostsamma av de två prenumerationerna. De funktioner som ingår i Bumble Boost inkluderar:

  • Se alla som har swipat höger på dig (dvs. de gillar dig) i ditt ”Beeline”.
  • Utökad tidsgräns för att skicka ett meddelande efter en match och för att svara på ett meddelande.
  • Förmågan att återställa din senaste ”swipe” om du ångrar det.
  • Obegränsade ”swipes” höger.

Bumble Premium: Bumble Premium är den dyrare prenumerationen och inkluderar alla funktioner i Bumble Boost, plus några extra. Dessa extra funktioner inkluderar:

  • Tillgång till dina ”Beeline” innan du har swipat på dem.
  • Möjligheten att se vilka användare som redan har swipat höger på dig, även innan du swipar på dem.
  • Avancerade filter för att finjustera dina matchningar.
  • Travel Mode, som låter dig ändra din plats till en annan stad eller land.
  • Möjligheten att ta en ”swipe”-paus utan att din profil blir osynlig.

Båda prenumerationerna är utformade för att förbättra användarupplevelsen och öka chansen att hitta en match, men Bumble Premium ger mer avancerade funktioner för användare som är villiga att betala mer.

Det är dock viktigt att notera att grundläggande användning av Bumble fortfarande är gratis, och dessa prenumerationer är valfria.

Bumble är en unik dejtingapp som är utformad för att ge kvinnor mer kontroll och skapa en säkrare och mer respektfull online dejtingupplevelse. Dessutom, med funktioner som Bumble BFF och Bumble Bizz, erbjuder Bumble användarna mer än bara dejting – det är också ett verktyg för att hitta nya vänner och professionella kontakter.

Bumble en innovativ datingapp som erbjuder en positiv och respektfull miljö för online-dating. Dess unika funktioner gör det till ett bra alternativ för de som letar efter något mer än bara en traditionell datingapp.