Söndag årets bästa dejtingdag

Nu på söndag, på självaste nyårsdagen, väntas årets hetaste nätdejtingdag inträffa.

I takt med att dagarna blir allt mer digitala för oss svenskar nätdejtar fler än någonsin. Enligt dejtingsajten Mötesplatsens analys väntas den 1 januari bli den populäraste dagen för nätdejting.

– Söndagen efter nyår brukar historiskt sett vara en riktig peak. De två första veckorna i januari brukar vi ha oerhört många nya singlar hos oss, säger Emma Edespong från Mötesplatsen.

Söndagar över lag är den hetaste veckodagen för nätdejting, tätt följt av måndagar. Om man vill pricka in den exakta peaken så är kl. 21.32 en populär tid att logga in.

Januari är en riktig nystartarperiod. Julen har passerat och det finns tid för eftertanke kring hur man vill ha sitt liv i framtiden. Lägg där till att Alla hjärtans dag närmar sig och det är inte så konstigt att kärlekstörstande singlar är på hugget.

Men vad ska man då göra på en dejt i fattiga januari?

– De bästa dejterna behöver absolut inte kosta mycket pengar. Satsa på något personligt – det kan vara minst lika uppskattat som en lyxig och påkostad dejt. Och ha i åtanke att en person som inte uppskattar att du bjuder på en enkel kopp kaffe kanske inte ändå är något för dig i slutändan.

En tur i pulkabacken eller en mysig hemmadejt med hämtpizza passar perfekt i januari, tipsar Emma Edespong från Mötesplatsen.