Norrländska = sexigt

Par som åker skidor i Norrland
Par som åker skidor i Norrland

Sveriges singlar har sagt sitt. Satsa på charm och rosor. Lägg där till lite Norrländska och du är på god väg. Det är nämligen Sveriges sexigaste dialekt enligt en färsk undersökning på dejtingsajten Mötesplatsen.

Nu är det bevisat! Sveriges singlar charmas mest av Norrländska, tätt följt av Göteborgska och Värmländska.

– Norrländska är en rejäl men samtidigt charmig dialekt. Den känns pålitlig och trygg, jag är inte förvånad över att singlarna triggas av den, säger Emma Edespong, marknadsansvarig på Mötesplatsen i Norden.

Mötesplatsen är en av Nordens största dejtingsajter med mer än 140 000 aktiva medlemmar i Sverige och Norge. Frågan ”Vilken är den sexigaste dialekten?” ställdes nyligen till medlemmarna och besvarades av 4878 svenska singlar.

Resultatet

1. Norrländska (22%)
2. Göteborgska och Värmländska (18%)
3. Skånska (12%)
4. Gotländska (10%)
5. Dalmål (9%)
6. Småländska (6%)
7. Västgötska (3%)
8. Halländska (2%)

– Om man tittar på hur bara singeltjejerna har röstat så hamnar faktiskt Göteborgskan överst medans killarna har Norrländska och Värmländska på delad förstaplats, säger Emma Edespong.

Värre är det för Halländska som har fått ynka 2% av singlarnas röster.

– En nitlott för mig som Hallänning. Här får vi satsa på andra triumfkort som kan tänkas charma singlarna. Man kan komma långt med charm och klassiska röda rosor också, avslutar Emma Edespong.