Retrosexuellt ska det vara

Javier Bardem
Javier Bardem röker en cigarrett och ser stilig ut med en mörk kostym, vit skjorta och svart slips.

Retrosexuel är det nya heta i dejting världen- tänk Vince Vaughn, Ryan Gosling, Javier Bardem eller Matthew McConaughey. Med ett robust manligt utseende, en bekymmerslös inställning, en het kropp och en mogen gentlemannasyn på kvinnor. Det är en dödlig kombination visar en färsk undersökning.

Victoria Milan – en dejting sida för gifta människor och folk i förhållanden som vill vara otrogna – har ställt frågan till 3,211 kvinnliga medlemmar för att veta vad de letar efter hos en älskare. Resultatet: den retrosexuella mannen är het.

Mer än 8 av 10 kvinnor vill att deras älskare ska vara den dominanta i sängen; och vara extremt beskyddade mot sin älskarinna, behandla henne väl med en gentlemannastil.

  • Den moderna kvinnan letar efter en retrosexuel älskare mer än en metrosexuel
  • Majoriteten säger att dem inte vill att deras man ska argumentera om vad han äter, färgar håret eller har ett väl rakat bröst.
  • 80% av de tillfrågade kvinnorna letar efter mogna älskare som gillar att vara dominanta i sängen.

Han ska inte färga håret eller ha ett välrakat ansikte eller bröst. Han ska inte vara besatt av senaste modet, bara bry sig tillräckligt för att se bra ut när han går ut. Han ska vara händig när det uppkommer problem som att kunna fixa toaletten eller bilen, vara ansvarstagande och mogen.

Den retrosexuella mannen låter som den perfekta mannen men det är två saker som den sexuella kvinnan skulle vilja ändra på. Av 68% av kvinnorna i undersökningen skulle föredra att deras man inte är intresserad av sport och 59% av kvinnorna skulle vilja att han spenderade lite mer tid på att träna på gymmet.

Grundaren och VD:n av Victoria Milan, Sigurd Vedal, ser det stigande intresset för den retrosexuella mannen som ett tecken på att många kvinnor gett upp den vältrimmade metrosexuella mannen och är på väg tillbaka till den mer traditionella, utan krusiduller mannen.

”Kvinnor vill ha en riktig man. Någon som kan hålla om dem, skydda dem, ge dem en fantastisk upplevelse i sovrummet och vara en gentleman när de går ut och äter. En man som kan ta hand om en kvinnas behov och kan byta en glödlampa. Utan att oroa sig om när han ska vaxa bröstet nästa gång.” säger Vendal.

Nyfiken på Victoria Milan? Du kan prova gratis!