Sex på första dejten?

Sex på första dejten?
Sex på första dejten?

Ett klassiskt misstag på första dejten är att försöka ha sex med sin dejt. Det är ett agerande som enligt de flesta oskrivna dejtingregler inte kommer leda till en andra dejt. Det är i alla fall vad vi alltid trott varit sant.

Nu kommer saken i nytt ljus. Enligt en undersökning som dejtingsidan Mötesplatsen har gjort kan det ödesdigra misstaget vara helt rätt agerande för ett långvarigt förhållande. Svenskarna verkar inte alls ha någon lust att följa traditionella dejtingregler, vi verkar vara mer intresserade av att ha sex.

Svenska singlar verkar inte ha några problem med att hamna i säng tillsammans med sin dejt efter några timmars dejtande. I undersökningen som Mötesplatsen gjort anser 54 % av 2 171 svenska singlar att det är helt okej att ha sex redan på första dejten. Tvärtemot vad alla romantiska filmer försöker att lära oss.

Främst är det männen som tycker att det är okej med sex på första dejten, 63 % av männen kan absolut tänka sig sex på första dejten. Men det är inte bara männen som står för resultatet i undersökningen, 33 % av kvinnorna tycker att sex på första dejten är helt i sin ordning.

Vi lever i en självständig tid och vill inte formas av oskrivna dejtingregler. Vi bestämmer själva över våra liv, jag tror att det är anledningen till att många tänka sig att ha sex redan på första dejten, säger Julia Tungström pressansvarig på Mötesplatsen.

Mötesplatsen är en av Sveriges största dejtingsajter där tusentals singlar träffas varje år. Flera utav relationerna blir långvariga men det är osäkert om det beror på att de hade sex på första dejten eller inte. Säkert är i alla fall att svenska singlar dejtar som de själva vill och att dejtingregler inte är något för svenska singlar.

Är det okej att ha sex på första dejten?

Singlar tycker
54% Ja
46% Nej

2171 röster

Män tycker
63% Ja
37% Nej

1479 röster

Kvinnor tycker
33% Ja
67% Nej

692 röster